28 juli 2021

Unieke ‘Race Experience’ in HDMZ museum

Op zaterdag 31 juli opent het HDMZ museum haar deuren voor de spectaculaire Race Experience. Deze multimediale happening staat volledig in het teken van de autoracesport met de expositie ‘Helden van Zandvoort’, de 360 graden film Adrenaline’ en race simulatoren.

In de expositiezalen wordt aandacht geschonken aan het leven en de individuele prestaties van de succesvolle autocoureurs Gijs van Lennep, Rob Slotemaker en Jan Lammers, ondersteund met foto’s, filmbeelden en race-memorabilia uit verscheidene privécollecties. Deze drie internationale grootheden hebben ieder op hun eigen manier een belangrijke rol gespeeld om het Zandvoortse circuit wereldfaam te bezorgen.

Eveneens zijn er twee echte raceauto’s van dichtbij te bewonderen, net als bijzondere schilderijen van vermaarde kunstenaars rondom het thema autosport en een fraaie collectie van miniaturen.

360 graden film ‘Adrenaline’

Speciaal voor de Race Experience is een nieuwe 360-graden film geproduceerd die wordt vertoond in de unieke Panorama Filmzaal. Deze film heeft de alles zeggende naam ‘Adrenaline’ gekregen. Door de ogen van Jan Lammers kan worden ervaren hoe het is om met 300 km/uur over het circuit te razen.

Race simulatoren

In een aparte ruimte staan drie race simulatoren opgesteld, die à € 17,50 per 15 minuten te boeken zijn via de website van het HDMZ. In deze ruimte maakt u tevens kennis met de ‘Helden van Morgen’, jonge talenten die nu al hun sporen verdienen op het gebied van de racerij. 

Het museumcafé is getransformeerd tot een autosportcafé met filmbeelden, foto’s en schilderijen van de vermaarde autosportkunstenaar Eric Jan Kremer. Onder het genot van een hapje en drankje is het de ideale ontmoetingsplek voor autosportfanaten.

De Race Experience in het HDMZ is van 31 juli t/m 19 september geopend op woensdag, donderdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur. Voor Zandvoorters gereduceerde entree à € 10. In verband met coronaregels graag vooraf reserveren op www.hdmz.nl.

Deel dit: