23 maart 2021

Uitslag enquête parkeren in Nieuw Noord

Afgelopen week heeft de fractie van GroenLinks Zandvoort een enquête gehouden in Zandvoort. om te peilen of de wijk Nieuw Noord moet worden meegenomen in het tijdelijke zomerparkeerbeleid van Zandvoort. Circa 60% is daar voorstander van.

GroenLinks wilde dit graag weten, omdat uit de stukken van de gemeente niet duidelijk bleek of er draagvlak was. Volgens de gemeente was dit draagvlak er niet en dat was reden om Nieuw Noord buiten de tijdelijke plannen te houden.

“Onze enquête is niet bedoeld als representatieve steekproef, maar meer als een richtinggevende stemming. Aan de hand van de resultaten en daarmee meningen van de bewoners, hebben we nu wel een gevoel over wat er speelt”, aldus fractievoorzitter Karim el Gebaly.

Uitslag

De enquête is ingevuld door 135 inwoners. Daarvan bleek 56,3% voor een zomerparkeervergunning voor de wijk Nieuw Noord te zijn en 43,7% tegen. Kijkend naar de reacties die specifieke uit Nieuw Noord zijn gekomen (91) is 57,12% voor en 42,86% tegen een zomerparkeervergunning. Voor GroenLinks is deze uitslag reden om zich sterk te gaan maken voor het invoeren van een zomerparkeervergunning voor de wijk Nieuw Noord gelijktijdig met de wijken Park Duinwijck, Oud Noord en Tranendal.

Een aantal bewoners gaf aan bang te zijn dat de dagjesmensen en toeristen besluiten hun auto in de enige wijk in Zandvoort te parkeren zonder vergunning. De mensen die tegen zijn vonden veelal de prijs die er betaald moet worden niet fijn. Daarbij hebben ook redelijk wat mensen aangegeven op dit moment geen problemen worden ervaren met het parkeren.

Deel dit: