1 september 2020

Uitbreiding terrassen verlengd tot 1 november

De uitbreiding van de terrassen is één van de lokale maatregelen om de horeca tegemoet te komen in deze zware tijden van corona. Bij wijze van proef waren hier regels voor opgesteld die golden tot 1 september. Dinsdag is besloten om deze proef te verlengen tot 1 november.

Om bezoekers veilig en gastvrij te kunnen ontvangen en de exploitatie (meer) rendabel te maken, konden horecaondernemers hun terrassen onder bepaalde voorwaarden uitbreiden. De proef is inmiddels geëvalueerd met alle betrokkenen en succesvol gebleken. In overleg met Koninklijke Horeca Nederland en lokale ondernemers is besloten de proef te verlengen tot 1 november, of tot het moment binnen deze periode dat de richtlijnen voor een anderhalve meter-samenleving niet langer van kracht zijn.

Afsluiten Haltestraat
Gedurende de proefperiode is de Haltestraat van donderdag tot en met zondag vanaf 15.00 tot 02.00 uur afgesloten geweest. Tijdens de evaluatie bleek dat er zowel positieve als negatieve ervaringen zijn onder bewoners en bezoekers. Besloten is nu om de Haltestraat tot 1 november af te sluiten van vrijdag tot en met zondag van 18.00 tot 02.00 uur.

Deel dit: