22 april 2021

Uitbreiding terrassen en afsluiting Haltestraat

Vanaf 28 april wordt de Haltestraat wekelijks afgesloten van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur tot 02.00 uur. Tevens mogen de terrassen van de horeca worden uitgebreid. De Haltestraat is tijdens die uren alleen toegankelijk voor voetgangers.

Dat is de uitkomst van meerdere overlegrondes tussen de gemeente en de ondernemers in de winkelstraat. Omdat de horeca andere belangen heeft dan de (retail)winkels, bleek het niet eenvoudig om tot een regeling te komen waar iedereen zich in kan vinden. Uiteindelijk is deze compromis uit de bus gerold.

Deze week zijn de eerste versoepelingen door de overheid aangekondigd. Daarin wordt vanaf 28 april toegestaan dat de terrassen weer open mogen, echter voorlopig alleen van 12.00 tot 18.00 uur. De regeling in de Haltestraat gaat weliswaar in op 28 april, maar is bedoeld voor het hele seizoen, in ieder geval tot en met 26 augustus. Dat is zo besloten om aan iedereen duidelijkheid te geven. Echter zal het de eerste periode dus wringen als de straat om 16.00 uur wordt afgesloten en de terrassen om 18.00 uur dicht moeten. Maar de hoop en de verwachting is dat de overheid de openingstijden van de terrassen, mits het de goede kant op gaat met de pandemie, snel zal verruimen. De Haltestraat wordt tevens afgesloten op de Nationale Feestdagen, zoals Tweede Pinksterdag op maandag 24 mei.

De gemeente staat ook toe dat de terrassen worden uitgebreid, zodat de horecagelegenheden met kleinere terrassen gelegenheid krijgen om meer gasten te kunnen ontvangen. Zo mogen de tafels tot aan de stoeprand worden geplaatst, mits de stoelen niet aan de straatzijde worden geplaatst. Op deze manier kan de 1,5 meter afstand ten opzichte van het wandelend publiek, dat over het wegdek loopt, worden gewaarborgd:

Deel dit: