16 april 2021

Tweede ‘coronawandeling’ is met Marieke Lowiessen

Vandaag is de tweede gemeentelijke podcast in de serie ‘De coronawandelingen’ online gegaan. In deze aflevering wandelt Ger Loogman met jongerenwerker Marieke Lowiessen.

“Het sociale leven van jongeren speelt zich door corona grotendeels af op sociale media, maar alleen dat is niet genoeg om je gezond te ontwikkelen”, vertelt jongerenwerker Marieke Lowiessen in de podcast. Marieke woonde en werkte net drie maanden in Zandvoort toen in maart 2020 de coronacrisis uitbrak. Als jongerenwerker zag en ziet ze van dichtbij welk effect dat heeft op jongeren. “Ze voelen zich vaak moe en lusteloos”. Gelukkig kunnen ze bij Marieke en haar collega’s terecht.

Tijdens de lockdowns opende welzijnsinstelling Pluspunt een huiskamer voor jongeren tussen 10 en 17 jaar waar ze samen kunnen sporten, huiswerk maken of chillen. In deze podcast vertellen, naast Marieke, ook twee jongeren wat corona met ze doet en waarom ze zo blij zijn met de huiskamer. Marieke vertelt daarnaast ook nog over de impact van corona op ouders.

De podcast is te beluisteren via Spotify.

Rond 30 april gaat de derde podcast online. Daarin is Jan Lammers te gast.

Deel dit: