22 juni 2021

Tweede actiedag voor Liam gered door poppenkast

Er stonden allemaal leuke activiteiten op het programma voor de tweede actiedag voor Liam, het jongetje met de vreselijke ziekte SMA2. Echter vanwege de angst voor nieuwe rellen op het strand, werd een groot deel van het programma afgelast. Alleen de kinderspelen op het Gasthuisplein zijn doorgegaan.

Alle andere activiteiten waaronder de Silent Disco’s bij Mango’s Beach Bar en het optreden van de Freek Volkers Band in theater De Krocht werden afgelast. Aanleiding voor het schrappen van de evenementen lag hoofdzakelijk bij de woensdag voorafgaande aan dit weekend, toen er rellen waren ontstaan op het strand en de boulevard. De ongeregeldheden lagen nog te vers in het geheugen.

De kinderspelletjes en de poppenkast op het Gasthuisplein konden gelukkig wel doorgang vinden. En daar was het gelukkig heel druk. Het deed denken aan de Santekraampies van weleer. Die worden helaas node gemist. Ook het optreden van Maaike Cappel, met haar poppenkast, was weer een genot om naar te kijken en luisteren. Ook zij wordt node gemist, want er doen zich bijna geen gelegenheden voor om, specifiek voor de jongste categorie dorsgenoten, haar uit te nodigen. Het is echt aandoenlijk om dat kleine grut mee te zien leven met de spannende verhalen van de poppenkast.

Mede door een groot aantal sponsoren werd het op het Gasthuisplein toch nog een leuke middag, die opnieuw een mooi bedrag opleverde voor Liam. Er kan € 1.400 worden bijgeschreven in een poging het immense totaalbedrag van 2 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Zoveel kost het medicijn dat Liam beter kan maken…

Deel dit: