3 juni 2021

Twee dodelijke slachtoffers bij aanrijding op Zeeweg

UPDATE 2

18.24 uur – De politie heeft meer informatie vrijgegeven over de toedracht van het ongeluk op de Zeeweg afgelopen nacht, waarbij een vrouw van 19 en een vrouw van 23 zijn overleden en een automobilist gewond raakte. De twee vrouwen reden op een bromscooter op de rijbaan en tegen het verkeer in, terwijl ze eigenlijk op het fietspad hoorden te rijden. De eerste auto die zij tegenkwamen raakten zij nog licht, waarna ze frontaal tegen een tweede auto (de witte stationwagen) botsten. De bestuurder van deze auto is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurders van beide auto’s werden aangehouden, maar later op de dag na verhoor weer vrijgelaten. Van de bestuurder van de eerste auto die geraakt werd, werd eerder nog vermeld dat hij geen rijbewijs had. Dat bleek een vergissing en is later recht gezet. Beide automobilisten hadden geen alcohol of drugs gebruikt. Zoals eerder vandaag al bekend werd gemaakt, hebben de twee vrouwen op de scooter het niet overleefd. Zij overleden ter plaatse aan hun verwondingen.

UPDATE 1

11.47 uur – Inmiddels is bekend geworden dat twee jonge vrouwen op de scooter zaten en dat zij ter plaatse aan hun verwondingen zijn bezweken. Zij zouden met de scooter op de verkeerde weghelft, tegen het verkeer in hebben gereden. Het gaat om een 19-jarige vrouw uit Badhoevedorp en een 23 jarige vrouw uit Hoofddorp. Tevens is duidelijk geworden dat de auto werd bestuurd door een 19-jarige Haarlemmer.

Origineel bericht:

Bij een aanrijding op de Zeeweg zijn woensdagnacht twee mensen overleden. Het ongeval gebeurde kort na middernacht. Vermoedelijk is een auto op de verkeerde weghelft beland en in botsing gekomen met een motor of scooter. 

Rond 0.15 uur snelden de hulpdiensten massaal richting de plaats van het ongeluk. Hoewel de hulpverleners snel ter plaatse waren, mocht de inzet niet meer baten.

De stationwagen kwam in botsing met een scooter, waardoor beide voertuigen zwaar beschadigd raakten. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk. In het onderzoek zijn twee automobilisten aangehouden. De weg is tot donderdagmorgen afgesloten vanwege uitgebreid sporenonderzoek.

Deel dit: