6 juli 2021

Twee dagen lang stoepkrijten tijdens Madonnari Krijt Festival

Het eerste Madonnari Krijt Festival smaakt naar meer. Organisator Donna Corbani kijkt terug op bijzonder geslaagd weekend. Zonneschijn en veel gezelligheid op het Badhuisplein naast het Holland Casino Zandvoort tijdens de eerste editie van dit festival, want dat er meer komen staat buiten kijf.

Het waren twee dagen krijten aan de kust; zowel door amateurs als door beroepskunstenaars. Er werden 82 stelconplaten ingekleurd, dat is maar liefst 328 m² aan kunst.

Van alle leeftijden en nationaliteiten, kleine kinderen en professionele kunstenaars; iedereen heeft een geweldige bijdrage geleverd. Krijt en creatieve ideeën werden gemoedelijk gedeeld. De Schotse portrettekenaar Alexander Paton heeft meerdere bezoekers en deelnemers vastgelegd.

“Het was geweldig om te zien hoe enthousiast en gefocust iedereen was. Zo’n creatieve activiteit brengt allerlei mensen bij elkaar. Met als enige doel een beetje vreugde en kleur delen. Wat is nou mooier dan dat? Volgende zomer graag weer!”, aldus de van oorsprong Amerikaans kunstenaar die al jaren in Zandvoort werkt en woont.

Kijk voor meerdere culturele activiteiten op de nieuwe website www.cultuuragendazandvoort.nl.

Zie hier het videoverslag van Zandvoort Inside:

Deel dit: