14 mei 2022

Traditionele Vismaaltijd terug op evenementenkalender

Na twee jaar afwezigheid vanwege coronabeperkingen keert de Theo Hilbers Vismaaltijd de tweede vrijdag van juni weer terug op de Zandvoortse evenementenkalender. De elfde editie zal op vrijdag 10 juni wederom in samenwerking met Kroon Vis, Het Wapen van Zandvoort, de Wapenzangers en onder leiding van Erwin Hilbers als vanouds plaatsvinden op het Gasthuisplein.

De traditie stamt van ruim vijftig jaar geleden, toen toenmalig VVV-directeur Theo Hilbers in samenwerking met onder meer folklorevereniging De Wurf voor het eerst een vismaaltijd op het Gasthuisplein organiseerde. Na vijftien jaar kwam er echter in 1986 een einde aan deze ‘klassieke’ vismaaltijd. “Ik herinner me dat nog goed. Destijds was het meer een lopend buffet, met aan de randen van het plein kraampjes en viskarren. Wat wel hetzelfde is gebleven zijn de lange biertafels”, aldus Erwin Hilbers, die twaalf jaar geleden de vismaaltijd als eerbetoon aan zijn overleden vader nieuw leven inblies en met veel succes in ere herstelde.

Nieuw dit jaar is het voorgerecht met garnalenkroketjes. Ook zal een tiental vrijwilligers uit het dorp een speciale uitnodiging voor de vismaaltijd ontvangen en gedurende de avond door organisator Erwin Hilbers worden toegesproken en in het zonnetje gezet. De vismaaltijd met verse kabeljauw zal ook deze keer worden verzorgd door Kroon Vis en uitgeserveerd door de Wapenzangers die eveneens de muzikale omlijsting verzorgen. Helaas zal de vismaaltijd het dit jaar voor het eerst moeten doen zonder de twee jaar geleden overleden Jaap Kroon. Zijn zoon Thomas heeft het stokje van hem overgenomen.

Kaarten voor de vismaaltijd inclusief een vloeibare consumptie kosten € 14,50 p.p. en zijn vanaf komend weekend verkrijgbaar bij het Wapen van Zandvoort op het Gasthuisplein en bij Bruna Balkenende op de Grote Krocht. Groepen van vier personen en meer kunnen er zich van verzekeren dat zij met elkaar aan dezelfde tafel zitten door daar vooraf een verzoek toe te mailen naar famhilbers@t-mobilethuis.nl.

Theo Hilbers Vismaaltijd is op vrijdag 10 juni. Aanschuiven vanaf 17.00 uur en het uitserveren van het voorgerecht begint om 18.00 uur.

Deel dit: