2 april 2022

Tijdperk ijzerhandel De Lip definitief afgesloten

Donderdag 31 maart was de officiële laatste dag dat IJzerhandel Versteege oftewel ‘De Lip’ open was. Eigenaar Peter Versteege en zijn vrouw Liesbeth vinden het mooi geweest en gaan met pensioen. Het echtpaar wil meer tijd met de kleinkinderen doorbrengen.

Donderdag rond 15.30 uur kwamen leveranciers, buurtgenoten en klanten bijeen in de winkel in de Pakveldstraat. Onder het genot van een hapje en drankje deden wetenswaardigheden van de afgelopen jaren de ronde. Memorabel waren ook zijn 1 april grappen.

De Lip digitaal

Want Peter Versteege houdt wel van een grapje en vaak verzon hij allerlei 1 aprilgrappen. Dat Versteege nu op zijn sluitingsdatum zelf werd gefopt was voor hem een grote verrassing. Afgelopen week stond op de voorpagina van de Zandvoortse Courant vermeld dat IJzerhandel Versteege met een website, digitaal verder zou gaan. Op het etalageraam was een poster geplakt. De verbazing van Versteege was groot want in plaats van een sluiting werd nu aangenomen dat hij digitaal door zou gaan. Dat het om een 1 april ging kon hij wel waarderen.

Nadat de voorzitter van ‘Winkeliersvereniging Pakveldstraat’ zijn enige lid en tevens secretaris had bedankt voor zijn inzet, nam de eveneens aanwezige demissionair wethouder Gert-Jan Bluijs het woord. Lofzang over de inzet van het echtpaar voor Zandvoort viel hun ten deel maar Bluijs memoreerde ook aan Peters gehobby met de verbouwing van dochter Bluijs (die een tijdje boven de zaak woonde).

Als allerlaatste klant diende burgemeester Moolenburgh zich aan. Zijn aankoop, een hamer, zou symbolisch kunnen staan voor wat er nog in de raadzaal komen gaat… Nadat deze laatste aankoop over de toonbank was gegaan, ontving het echtpaar de waarderingsspeld van de gemeente Zandvoort.

Aan het eind van de middag werd de deur door Peter en zijn kleinkinderen gesloten. Op naar de Efteling!

Deel dit: