31 augustus 2020

Tijdelijke kiosk op de boulevard

Maandag bemerkte Arlan Berg, voorzitter van de standplaatshoudersvereniging, dat ter hoogte van de eerste strandhuisjes, tegenover het NH Hotel, een kiosk op de boulevard geplaatst werd. Nieuwsgierig als hij is ging hij op onderzoek uit.

Het blijkt dat de supermarktorganisatie Spar voor een promotietour door Nederland toestemming heeft gekregen van de gemeente Zandvoort om een week lang een kiosk op de Boulevard de Favauge te plaatsen. Een opmerkelijke actie volgens Berg, omdat de standplaatshouders dat al heel lang ook willen.

Het plaatsen van vaste kiosken in plaats van de mobiele verkoopunten, is al jaren een vurige wens van de Zandvoortse standplaatshouders. “Wij zijn, als Zandvoortse standplaatshouders, al meer dan drie jaar bezig om voor zoiets toestemming te krijgen, maar de gesprekken zijn nog steeds in de zogeheten ‘oriënterende fase’. Deze kiosk hoeft niet eens iedere avond verplaatst te worden, terwijl  wij onze mobiele verkooppunten wel iedere avond moeten weghalen, hetgeen een grote belasting is voor het milieu. Ik vraag mij af wat ervoor gezorgd heeft dat het nu ineens wel kan en mag”, aldus Berg.

Wel zou hij in Zandvoort graag kiosken zien die tevens voorzien zijn van openbare toiletten. “Die missen we echt langs de Zandvoortse boulevards.”

Volgens een woordvoerder van de gemeente past dit helemaal in het kader van de gemeentelijke visie in verband met pop-up. “Dit is iets heel anders. Het gaat om een tijdelijke vergunning en dat is heel iets anders dan een permanente vergunning. Hier is echt heel goed naar gekeken”, aldus de gemeentelijke woordvoeder, die wel bevestigde dat de standplaatshouders in gesprek zijn met de gemeente.

Deel dit: