19 oktober 2020

Tijdelijke afsluiting Haltestraat opgeheven

De afgelopen maanden is de Haltestraat in de weekenden afgesloten geweest om voor de horecaondernemers een uitbreiding van het terras mogelijk te maken. Deze regeling verloopt in principe op 1 november, maar gezien de tijdelijke verplichte sluiting van de horeca is besloten om de afsluiting op te heffen.

De actuele corona-maatregelen verplichten de restaurants en cafés om de deuren sinds  14 oktober in elk geval voor vier weken gesloten te houden. Echter wordt er al rekening mee gehouden dat deze maatregel verlengd zal worden.

Omdat de regeling in de Haltestraat juist bedoeld was voor de horeca in die straat, is besloten dat de straatafsluiting nu niet meer nodig is. De (blauwe) hekken worden verwijderd en de ‘paaltjes’ aan het einde van de Haltestaat en in de Zeestraat worden verwijderd, zodat daar weer geparkeerd kan worden.

Hiermee worden de overige ondernemers in de Haltestraat optimaal bediend. De gemeente en de plaatselijke horeca zijn met elkaar in overleg over hoe zij straks, als de verplichte sluiting wordt opgeheven, zo goed mogelijk gebruik kunnen blijven maken van de terrassen, ook al zal de Haltestraat dan niet meer worden afgesloten.

Deel dit: