16 maart 2021

The Mix: sociale contacten voor jongvolwassenen

Jongerenwerk Zandvoort zit niet stil tijdens de langdurige lockdown. Jongerenwerker Marieke ving signalen op van een jongvolwassene die behoefte had aan sociaal contact. Naar aanleiding hiervan werd ‘The Mix’ opgericht.

The Mix is een groep voor jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar, die om wat voor een reden dan ook behoefte hebben om even te ontsnappen van hun dagelijkse ‘coronaroutine’ en sociaal contact te maken. The mix is woensdag 10 maart gestart en vindt één keer per week plaats in ‘De Blauwe Tram’ in Zandvoort.

“We hebben het eigenlijk helemaal niet over corona gehad”

Dit is een uitspraak van één van de deelnemers van The Mix, na afloop van de eerste bijeenkomst waar ik voor uitgenodigd was. Een groepje jongvolwassenen die zich hadden opgegeven kwam bijeen om gezellig samen avond te eten. Om 20.00 uur zou iedereen weer weggaan om voor de avondklok thuis te zijn. Een van de deelnemers van The Mix vertelde: “Wat zijn de twee uur snel voorbij gegaan zeg. Het was meteen al heel gezellig met iedereen”. Er hing inderdaad een relaxte sfeer, waarin mensen vertelden over hun werk, opleiding of iets wat ze bezighield.

“Ik vind het superfijn dat dit is opgericht”, vertelt de deelnemer, “misschien ontstaan er zelfs wel nieuwe vriendschappen en kan dit voortgezet worden na de lockdown.” Een andere deelneemster voegde daar aan toe: “Van mij mag er alleen nog wat meer diversiteit komen in de groep. Ik was nu nog de enige vrouw en de leeftijd lag rond de 25 jaar. Voor de rest ben ik van plan wekelijks te komen.’’

Op dit moment is er nog één plek beschikbaar bij The Mix. Bij Jongerenwerk Zandvoort kun je terecht voor vragen en hulp. Aan de hand van signalen die zij opvangen van jongvolwassenen, wordt er gekeken wat er allemaal mogelijk is om ze zo goed mogelijk te helpen.

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar en heb jij het nodig om uit die coronasleur gehaald te worden? Misschien is The Mix dan wel wat voor jou. Iedereen uit de omgeving van Zandvoort en omstreken is welkom, uiteraard op 1,5 meter afstand. Je kunt er lekker even ontspannen en je leert er nieuwe mensen kennen.

Voor meer informatie kun je terecht bij het Instagramaccount ‘jongerenwerkzandvoort’, of neem contact op met Marieke: 06-36300809.

Tessa Dimitrakakis

Deel dit: