10 februari 2020

The Big Walk: grootste hondenwandeling van Nederland

Op zondag 5 april vindt de derde editie van The Big Walk plaats op het strand van Zandvoort. Het is een unieke hondenwandeling ten gunste van Hulphond Nederland.

Inmiddels is The Big Walk uitgegroeid tot de grootste hondenwandeling van Nederland. Vorig jaar waren ruim 300 honden en 600 wandelaars aanwezig voor ‘de afsluiting van het strandseizoen voor honden’. Want vanaf begin april mogen de honden niet meer op het strand.

De organisatiekosten van het wandelevenement worden gedragen door Royal Canin, Athlon en P5COM, sponsors van Hulphond Nederland. De opbrengsten van The Big Walk komen zo volledig ten bate van het opleiden van meer hulphonden.

Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie, posttraumatische stressstoornis (PTSS) of mensen met gedrags- of psychische problemen. De vraag naar hulphonden is echter groter dan het aanbod. Met The Big Walk wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden.

Met een donatie van € 12,50 kunnen hondenliefhebbers en hun trouwe viervoeters deelnemen aan de strandwandeling van vijf kilometer. Strandpaviljoen Tijn Akersloot is de start- en finishlocatie voor The Big Walk. Op het keerpunt, na 2,5 kilometer, is de Big Moment of Fame waar deelnemers met hun hond(en) op de foto kunnen. Particulieren, scholen en bedrijven kunnen The Big Walk extra ondersteunen met gesponsorde acties via het online platform Helphulphond.nl.

Het evenement begint om 12.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Onder andere Anita Witzier, ambassadeur van Hulphond Nederland, loopt mee met The Big Walk. Inschrijven kan op www.thebigwalk.nl.

Deel dit: