20 augustus 2021

The Beach Pop Singers pakken draad weer op

Het Zandvoortse koor The Beach Pop Singers ontwaakt uit de winterslaap, die het de laatste anderhalf jaar noodgedwongen in acht heeft moeten nemen. Het inmiddels nieuwe bestuur heeft de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ geplaatst en eind september wordt er eindelijk weer gerepeteerd.

De plaats van handelen is nog altijd het Jeugdhuis achter de Protestantse kerk op het Kerkplein. Leo Miezenbeek is de nieuwe voorzitter en ook Michael van Nes is toegetreden tot het nieuwe bestuur. “The Beach Pop Singers blijft een gemengd koor. We gaan niets veranderen ten opzichte van het beleid van vóór de coronatijd; we zijn en blijven vooral een gezellig koor. We gaan weer lekkere popsongs instuderen en dat doen we onder leiding van onze dirigent Arno Westerburger. Hij heeft al weer wat nummers uitgezocht en staat eigenlijk te popelen om weer te beginnen”, vertelt de nieuwe voorzitter.

“Als we een aantal repetities hebben gehad, willen we ook weer naar buiten komen met een of wellicht een aantal concerten. Of we ook weer een Korendag gaan organiseren, hangt van de leden af. Ik bedoel: het bestuur wil wel maar we hebben alle leden daarvoor nodig, want het is een behoorlijk pak werk om het evenement, dat altijd begin oktober plaatsvond, te organiseren. Dit jaar wordt het dus zeker niet want de tijd is te kort, maar als het even kan volgend jaar weer”, gaat Miezenbeek verder. Mocht het Nieuwjaarsconcert weer doorgaan, dan willen The Beach Pop Singers daar dolgraag ook weer aan meedoen.

Samen met Michael van Nes wil Leo Miezenbeek de kar weer gaan trekken maar ze zijn wel nadrukkelijk op zoek naar meer bestuursleden. “Voor de contributie hoef je het niet te laten. Die bedraagt slechts € 60 voor een half jaar. Omdat dit onder de noemer ‘Kunst en cultuur valt, mogen we, met in achtneming van de RIVM-regels, weer gaan repeteren en zingen. Onze dirigent Arno heeft de zaal opgemeten en we kunnen de 1,5 meter afstand prima aanhouden. Ik sta echt te springen. 10 september is het eindelijk zover”, sluit de voorzitter af.

Heeft u ook zin om gezellig te gaan zingen? Ga dan vanaf 10 september naar de wekelijkse oefenavonden van The Beach Pop Singers in het Jeugdhuis achter de Protestantse kerk. De repetities duren van 20.00 tot 22.00 uur.

Deel dit: