25 januari 2021

Tevredenheid over naleving avondklok in Zandvoort

De sinds zaterdagavond geldende avondklok heeft in tegenstelling tot andere plaatsen in het land, in Zandvoort tot op heden niet tot problemen geleid. Wel is er uit voorzorg in de avond en de nacht extra politie op de been.

Burgemeester David Moolenburgh is zeer te spreken over de manier waarop men zich aan het uitgaansverbod houdt: “Er wordt serieus gecontroleerd bij de mensen die toch op straat aanwezig zijn. In vrijwel alle gevallen bleek dat tot nu toe in orde te zijn en beschikt men over de vereiste papieren. Zowel zaterdag als zondag waren de uitgeschreven bekeuringen op de vingers van letterlijk één hand te tellen. Ik hoop dat we dit beeld de komende tijd vast kunnen houden.”

In Zandvoort spelen BOA’s vooralsnog geen rol bij de handhaving van de avondklok. Moolenburgh daarover: “De minister heeft in eerste instantie aangegeven dat hij de handhaving volledig aan de politie wilde overlaten maar inmiddels wordt er gekeken of bepaalde categorieën BOA’s een signalerende en ondersteunende rol kunnen spelen. Het ligt op tafel, maar voor Zandvoort lijkt het voorlopig niet aan de orde.”

Update dinsdagavond 26 januari:

Alert op mogelijke onrust
Dinsdag leken er vooral op de sociale media signalen rond te gaan dat er in de avond mogelijk ongeregeldheden zou kunnen ontstaan doordat groepen jongeren naar Zandvoort zouden komen. Uit voorzorg hadden sommige ondernemers in het centrum hun etalages leeggeruimd of de ramen dicht getimmerd. Ook de politie was zeer alert, zowel zichtbaar op straat als online, maar uiteindelijk bleef het rustig in Zandvoort.

Deel dit: