30 mei 2020

Terrassen krijgen ruim baan in Haltestraat

Vanaf komende maandag 1 juni mogen horeca onder voorwaarden weer open. Omdat de regels voor binnen nog behoorlijk beperkend zijn, zullen de komende tijd vooral de terrassen een belangrijk onderdeel zijn van het nieuwe verdienmodel. De gemeente wil daarom meer ruimte beschikbaar stellen en is bereid de Haltestraat daarvoor af te sluiten.

De afsluiting geldt voor gemotoriseerd en fietsverkeer en is dagelijks van 12.00 uur tot middernacht. Vanaf maandag start een proefperiode van vier weken, waarin wekelijks zal worden geëvalueerd en waar nodig kunnen de regels worden bijgesteld. Er is een lijst met voorwaarden opgesteld waaraan de horecaondernemers zich dienen te houden. Hierin staan corona-gerelateerde maatregelen zoals de 1,5 meter afstand regel en maatregelen voor de openbare veiligheid, zoals een vrije doorgang voor de hupdiensten. 

Pinksteren
Maandag om 12.00 uur mogen alle horecazaken in Nederland weer open. Om de horecaondernemers in de Haltestraat de gelegenheid te geven om hun uitgebreide terras voor de eerste keer op te stellen, wordt de straat deze eerste dag al om 09.00 uur afgesloten. De terrassen mogen echter conform de landelijke maatregelen pas om 12.00 uur open. Maandag is het tweede pinksterdag en gezien het mooie weer wordt verwacht dat het druk zal worden.

Het plan om de Haltestraat af te sluiten komt bij de ondernemers vandaan. Een werkgroep van ondernemers, gemeente en bewoners heeft een plan uitgewerkt waar alle partijen akkoord mee zijn. Besloten is om de terrassen gedurende de proefperiode tijdelijk tot 24.00 uur toe te staan. Dit betekent dat ook de bestaande terrassen om 24.00 uur moeten worden gesloten. Op deze manier blijft de hinder voor bewoners beperkt.

Deel dit: