11 mei 2021

Tennistalent weer op de baan na zware hersenoperatie

Een jaar lang hebben we vrijwel niets van het Zandvoortse tennistalent Melissa Boyden (17) gehoord. Nou is dat door corona niet zo verwonderlijk, maar ze moest tevens een zware hersenoperatie ondergaan. Een tumor is verwijderd en dat is niet niks op zo een jonge leeftijd.

Een pittige revalidatie was noodzakelijk om haar weer terug te brengen naar het niveau van een jaar eerder. Tijdens die revalidatie was Melissa op de ITF wereldranglijst van plaats 103 naar 170 gezakt. Maar sindsdien heeft ze zichzelf knap terug geknokt en inmiddels is ze weer op ‘jeugdtour’ in Europa.

Afgelopen weekend kon ze in Skopje (Macedonië) aan de bak bij een internationaal junioren ‘grade 4’ toernooi. En dat Melissa een vechter is werd maar weer eens bevestigd; ze reikte in het enkelspel tot de finale. Die verloor ze met 6-3 en 6-1 van haar dubbelpartner, de Griekse Dimitra Pavlou. In het dubbelspel kwam het als eerste geplaatste koppel tot de halve finales.

Melissa Boyden is hard op weg naar het niveau dat ze voor haar operatie had. De tenniswereld kan dus weer volop rekening houden met haar aanwezigheid.

Deel dit: