14 april 2022

Tam Tam Beachclub herrijst

Exact drie weken nadat het door een felle brand in de as werd gelegd, is eerder deze week begonnen met de herbouw van het paviljoen Tam Tam Beachclub. Dat is mooi en toepasselijk nieuws zo vlak voor de paasdagen waarop jaarlijks de ‘herrijzenis’ wordt gevierd.

Nadat ze van de eerste schrik waren bekomen hebben de eigenaars van TamTam er geen gras over laten groeien. Dinsdagochtend was de brand, vrijdag was alles opgeruimd en zaterdag ging het paviljoen in afgeslankte vorm alweer open voor publiek. “Dat vond ik best wel stoer en daar ben ik trots op. Gelukkig was het tijdens de brand windstil, zodat ons bijgebouw oftewel ‘de Saloon’ evenals de toiletten het ongeschonden hebben overleefd. Naast de Saloon hebben we snel een noodkeuken geïnstalleerd zodat we iedereen behalve van een natje ook van een droogje konden voorzien”, aldus bedrijfsleider Fred van Veenstra.

Vervolgens werd na enig zoeken in Scheveningen de voormalige Beachclub Peukie gevonden en aangeschaft. Toeval bestaat niet, want wat is voor de enige Zandvoortse strandtent waar gasten een jointje mogen roken een toepasselijker naam dan ‘Peukie’…

Het nieuwe paviljoen staat inmiddels, maar Fred waarschuwt voor te hoog gespannen verwachtingen. “Denk niet dat we dit weekend weer op volle sterkte kunnen draaien. Dat opbouwen is eenvoudig, maar onder meer het inrichten en installeren van de bar en keuken is een heel gedoe. We zijn overgestapt op een modulair systeem, waarbij de keuken en bar zijn ondergebracht in containers aan de achterzijde van de strandtent. Voordat dat allemaal functioneert, duurt nog even.”

“Een ander op zichzelf staand drama is het verloren gaan van het interieur met onder meer een fraaie verzameling Noord-Amerikaanse memorabilia. Gelukkig zijn de dierbaarste stukken bewaard gebleven omdat ze in de Saloon stonden, maar het zal even duren voordat het interieur weer dezelfde uitstraling heeft als voorheen. Ik hoop dat we met Pinksteren, bij mooi weer traditioneel het beste weekend, weer helemaal de oude zijn”, besluit Fred van Veenstra.

Deel dit: