27 juni 2020

Symbolische mijlpaal herontwikkeling Watertorenplein

Maandagochtend zal een groot bouwbord van het plan Bad Zandvoort op het Watertorenplein worden geplaatst met een sfeerimpressie en oproep aan geïnteresseerden om zich aan te melden. Het betekent dat de voorbereiding voor de bouw in een volgende fase is beland.

Volgens planning zal nog dit jaar de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Dan is er ook meer bekend over de exacte indeling van de woningen en wordt verdere informatie verstrekt. Er komen woningen in verschillende prijsklassen, zowel huur als koop. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website.

De plaatsing van het bord onderstreept dat de voorbereidingen voor de herontwikkeling definitief zijn gestart. Supervisor George Polman van AG architecten: “De samenwerking met alle deelnemende partijen verloopt voorspoedig. De gemeente stelt hoge eisen aan de uitwerking van de openbare ruimte en in combinatie met de grandeur van het ontwerp resulteert dit in een heel mooi project. Ons plan voor het Watertorenplein staat los van het plan voor de watertoren zelf maar door de samenwerking met de andere architecten kan er straks een prachtig ensemble ontstaan waar Zandvoort trots op zal zijn.”

Deel dit: