24 juni 2021

Sven Drommel nieuwe lijsttrekker VVD Zandvoort

Tijdens een algemene ledenvergadering VVD Zandvoort is donderdagavond verrassend Sven Drommel verkozen tot politiek leider en lijsttrekker van VVD Zandvoort. Daarmee trotseerden de Zandvoortse VVD-leden de nadrukkelijke wens van het partijbestuur om voor Martijn Hendriks te kiezen.

De verhoudingen binnen de partij kregen vorige maand een nieuwe dynamiek toen fractieleider Martijn Hendriks en Belinda Göransson de coalitie verlieten, wethouder Ellen Verheij de oproep om terug te treden naast zich neerlegde en VVD-raadslid Hans Drommel verder ging als lijst Drommel. Zowel Verheij als Drommel hebben aan de stemming deelgenomen.

Fractieleider Martijn Hendriks en Sven Drommel werden door de aanwezige Zandvoortse VVD-leden het vuur aan de schenen gelegd. Zij pareerden de vragen ieder op hun eigen wijze. De uiteindelijk uitslag van de stemming kwam als een donderslag bij heldere hemel: met 63% voor werd Sven Drommel gekozen tot lijsttrekker van VVD Zandvoort.

De samenstelling van de kandidatenlijst voor Zandvoort wordt in november bepaald en het verkiezingsprogramma zal in oktober worden vastgesteld.  Wat één en ander voor de uiteindelijke kieslijst en de politieke toekomst van Hendriks en Göransson betekent, zal later blijken.

Deel dit: