12 augustus 2020

SV Zandvoort schrapt trainingen na mogelijke besmetting bij leden

Het zal niemand ontgaan zijn dat het aantal besmettingen in Zandvoort de afgelopen dagen aan het stijgen is. Vandaag werd duidelijk dat een aantal Zandvoorters, die lid zijn van SV Zandvoort, ergens een besmetting hebben opgelopen. Het bestuur van de voetbalvereniging wil geen enkel risico lopen en heeft besloten om alle activiteiten tot en met zondag 23 augustus op te schorten.

“Er zijn een aantal (mogelijke) besmettingen van het COVID-19 virus geconstateerd bij leden van onze vereniging. Uit voorzorg heeft het bestuur van SV Zandvoort haar verantwoordelijkheid genomen en besloten om alle trainingen en/of oefenwedstrijden af te gelasten. Wij zijn een vereniging, die op vrijwilligers rust en waarbij deze personen ook dagelijks aan het werk zijn voor een werkgever. Het is dan ook volledig begrijpelijk dat wij hen niet in de positie willen brengen om een kans op besmetting op te lopen tijdens deze vrijwilligers werkzaamheden”, aldus voorzitter Jan van de Leden.

“Wij proberen met deze maatregel, door de trainingen één week uit te stellen, de kans op verspreiding binnen SV Zandvoort tot een minimum te beperken. Voor zowel de senioren, inclusief de selectie en alle jeugdteams geldt dat de trainingen zullen aanvangen vanaf maandag 24  augustus. Blijf fit maar vooral gezond en ga verstandig om met de geldende regels. Het virus heeft geen voorkeur, maar besmet iedereen die zich er voor open stelt. Bewust dan wel onbewust”, sluit de voorzitter af.

Deel dit: