20 juli 2021

Succesvol debuut fotograaf Irene Bernardt

De eerste tentoonstelling van de Zandvoortse fotograaf Irene Bernardt is een bijzonder succes geworden. Ze pendelt regelmatig tussen Zandvoort en Texel en dat is terug te zien in haar werk. Aanstaande zaterdag zijn haar ‘Zandverhalen’ voor het laatst in Zandvoort te zien.

Bij Wijn aan Zee hingen wekenlang de prachtige foto’s van Irene. De ruimte werd haar eerste expositieruimte en dat ook nog eens in haar woonplaats. Inmiddels exposeert ze ook in Rijswijk, Amsterdam en op Texel en zijn haar foto’s te bewonderen via haar Instagram account.

“Een aantal jaren geleden werd ik mij tijdens een wandeling of fietstocht steeds meer bewust van mijn omgeving. Een aparte vorm, lichtval of een bijzondere situatie trok mijn aandacht. Ik ben ermee gaan experimenteren in mijn fotografie. Wat me ook aanspreekt is het contrast of de dynamiek van een onderwerp. Ik besteed veel aandacht aan het kader, de compositie en het contrast in mijn zwart/wit foto’s. Ik ga bijna dagelijks even naar het strand. Een van mijn favoriete onderwerpen is zand. Door wind en water neemt het telkens een andere vorm aan”, vertelt ze over haar werk.

Komende zaterdag 24 juli is de laatste dag van haar expositie ‘Zandverhalen’ bij Wijn aan Zee op het Stationsplein. Naast foto’s van het Zandvoortse en Texelse landschap wordt ook ander ‘vrij’ werk getoond van de Zandvoortse fotograaf Irene Bernardt. Omdat het de laatste dag van de expositie is, zal Irene zelf tussen 12.00 en 18.00 uur aanwezig zijn voor het stellen van vragen over haar werk. De foto’s zijn te koop in diverse formaten en kunnen worden afgedrukt op elk gewenst materiaal.

Irene Bernardt
Deel dit: