12 januari 2021

Subsidie beschikbaar voor woningisolatie

Zandvoort doet, samen met vier regiogemeenten, mee aan een actie voor woningisolaties. Dinsdag heeft wethouder Raymond van Haeften de promotiecampagne voor de actie gelanceerd.

Huiseigenaren kunnen zich tot 1 maart 2021 inschrijven voor de actie en profiteren van een extra scherpe prijs voor spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie. Ook is er subsidie van het Rijk beschikbaar.

Door uw huis te isoleren, profiteert u van een lagere energierekening en meer comfort. Samen met de gemeenten Bloemendaal, Haarlem en Heemstede werkt Zandvoort samen met het Duurzaam Bouwloket, een onafhankelijk energieloket van gemeenten. Het Duurzaam Bouwloket heeft bedrijven uit de regio geselecteerd.

Volgens wethouder Van Haeften is het nu juist een goed moment om te investeren: “Door het isoleren van uw woning bespaart u op uw aardgasrekening en verhoogt u het comfort in huis. De kosten van isolatie betaalt u in één keer, maar de besparing ziet u elk jaar weer terug op uw energierekening. En dat kan honderden euro’s per jaar schelen en is vaak snel terugverdiend. Bovendien is er nu ook een landelijke subsidie beschikbaar.”

Kijk voor meer informatie over de actie, subsidies en over de voordelen van woningisolatie op www.duurzaambouwloket.nl

Deel dit: