30 september 2020

Strengere coronamaatregelen hakken er opnieuw behoorlijk in

De nieuwe maatregelen die de regering maandagavond bekend maakte, hebben opnieuw grote impact op de Zandvoortse samenleving. Vooral de horeca, nog steeds de grootste beroepsgroep van Zandvoort, moet weer een behoorlijke veer laten. Met name de ‘natte’ horeca wordt opnieuw zwaar getroffen.

De regering besliste dat de sluitingstijden voor zeker drie weken zullen worden vervroegd naar 22.00 uur. Tot 21.00 uur mogen de laatste gasten worden binnengelaten en om 22.00 uur moet het etablissement leeg en gesloten zijn. Na die drie weken zal de situatie geëvalueerd worden.

Marcel Busscher, vertegenwoordiger van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Zandvoort en eigenaar van lunchroom Rabbel reageert: “Voor onze dagzaak zijn nog niet eens alle maatregelen van toepassing, zoals de sluitingstijd. Voor de restaurants en vooral de cafés is dit natuurlijk een ramp.”

De Zandvoortse horeca heeft een bijzonder zwaar jaar tot nu toe en met de recente code rood van Duitsland en België als meest recent dieptepunt. Busscher: “Nu besef je pas hoeveel buitenlandse toeristen er normaal gesproken zijn.”

Sportkantines dicht
Niet alleen de horeca is zwaar getroffen, ook de sportclubs zullen de gevolgen gaan voelen. Vooral de clubs met een eigen kantine komen in zwaar weer, want alle sportkantines moeten gesloten blijven. Ook mag er geen publiek meer aanwezig zijn bij de sportwedstrijden. Voorzitter Jan van der Leden van SV Zandvoort ziet het met lede ogen aan: “De inkomsten van de kantine zijn van groot belang voor de begroting van onze vereniging. Financieel hakt het er dus flink in. En wat als de sponsoren zich gaan roeren?” Daarnaast vindt hij het heel zuur voor de sporters dat zij niet meer na afloop van een training of wedstrijd een drankje kunnen doen. “Wij hebben maanden hard gewerkt om alles coronaproof te organiseren. Dit is ook een harde klap naar al onze hard werkende bestuursleden en vrijwilligers toe”, sluit de preses af.

Hierbij een overzicht van alle maatregelen die sinds dinsdag 29 september gelden:

Deel dit: