13 juli 2020

Strandpaviljoens mogen deze winter blijven staan

De hoofdgebouwen van de strandpaviljoens mogen komende winter blijven staan. Dat heeft minister Kajsa Ollongren vandaag bekendgemaakt. Het geldt als eenmalige compensatie voor de verplichte sluiting vanwege corona.  

Voor Niels Priester van de Vereniging voor Strandpachters Zandvoort is het goed nieuws: “Als dit er niet doorheen was gekomen, hadden een hoop van ons het niet gehaald.” Het op- en afbreken van de strandpaviljoens kost de eigenaren normaal gesproken veel geld. “Het is per paviljoen anders, maar als ik voor mezelf spreek gaat het om ongeveer een ton qua af- en opbouw”, aldus Priester van Mango’s Beachbar. 

Niet open
De brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland had de minister gevraagd om in het winterseizoen niet alleen te blijven staan, maar ook open te mogen. Dat is strandpaviljoens niet toegestaan. “Dat is bij ons ook nooit een optie geweest. We hebben een breed achterland, als de strandpaviljoens openblijven in het winterseizoen krijgt de horeca in het dorp het nog moeilijker”, is Priester collegiaal. 
Bron: NH Nieuws

Deel dit: