5 juli 2020

Strandpaviljoen Beach Club Tien verwoest door grote brand

In de nacht van zaterdag op zondag is in strandpaviljoen Beach Club Tien een grote brand uitgebroken. De vlammen sloegen uit het dak. De brandweer rukte met groot materieel uit maar kon niet voorkomen dat het pand als verloren kan worden beschouwd.  

Bij Beach Club Tien is vannacht brand uitgebroken. Rond 03.20 uur werd bij de brandweer gemeld dat er brand woedde in het strandpaviljoen nummer tien aan de Boulevard de Favauge. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse en schaalde meteen op naar ‘Grote Brand’. Met onder meer drie tankautospuiten is geprobeerd de brand onder controle te krijgen, maar mede door de hevige wind was het vuur lastig te blussen. Rond 06.45 uur was de brand onder controle. Het pand moet als verloren worden beschouwd. 

De volgende ochtend tijdens het nablussen was bij daglicht de ravage pas echt goed zichtbaar. De brand blijkt met name aan de achterzijde te hebben gewoed. Mogelijk is de brand in de keuken of in de opslagruimte ontstaan. Onderzoek zal dat uit moeten wijzen. Van mogelijke brandstichting lijkt geen sprake. 

Zie hier een video van Laurens Bosch van de brand:

Deel dit: