5 augustus 2021

Trainers gezocht voor Strandafvalrobot

Help robots om afval te herkennen tijdens de ‘Beach Cleanup Tour’. De Haagse Tech for Good startup TechTics is op zoek naar trainers voor een team van robots die de strijd aangaan tegen zwerfafval.

Tijdens de achtste editie van de Beach Cleanup Tour geeft TechTics drie demo’s, waarbij naast hun strandafvalrobot BB (BeachBot) ook twee nieuw ontwikkelde monitoringsrobots, genaamd MAPP, zullen rondrijden. TechTics vraagt het publiek om de robots slimmer te maken door de speciaal ontwikkelde web-app te gebruiken.

Jong en oud kan meedoen tijdens drie bijzondere etappes van de Beach Cleanup Tour, georganiseerd door Stichting De Noordzee, op de stranden van Renesse (5-8), Kijkduin (11-8) en Zandvoort (15-8). Ook na de Beach Cleanup Tour kan men helpen om de robots te trainen in het herkennen van zwerfafval. Met de app, die je altijd en overal kunt gebruiken, zal TechTics het publiek vragen om het afval te labelen om zo de kunstmatige intelligentie van de robots te verbeteren. Tegelijkertijd vraagt TechTics aandacht voor de problematiek van zwerfafval.

Klik hier voor het inschrijven als robottrainer

Deel dit: