20 januari 2021

Strand patrouillewagen voor handhavers in Zandvoort

Als het aan burgemeester David Moolenburgh ligt krijgt de afdeling handhaving een auto voor op het strand. Daarmee moet de afdeling handhaving beter in staat zijn om op te treden bij incidenten.

Tijdens een van de patrouilles die hij afgelopen zomer meeliep met de handhavers, verbaasde de burgervader zich erover dat zij geen auto hadden waarmee ze het strand op kunnen. “Afgelopen zomer was het topdrukte in Zandvoort. Maar bij incidenten op het strand bleek dat de handhavers geen eigen strandauto hadden, waardoor ze niet bij alle incidenten maximale ondersteuning konden bieden”, aldus Moolenburgh.

Voor de handhavers is het een lang gekoesterde wens. De burgemeester wil er snel voor zorgen dat deze wens in vervulling gaat, zodat komend strandseizoen de handhaving zich ook op het strand goed kan bewegen. Het voorstel voor de aanschaf van een patrouillewagen moet nog wel door de gemeenteraad worden goedgekeurd, maar daar verwacht Moolenburgh voldoende draagvlak te vinden. “Komende zomer kan het wel weer eens heel druk worden op ons mooie strand”, vermoedt de burgemeester.

Deel dit: