15 oktober 2020

Stemmen voor de Zandsculpturen publieksprijs

Vanwege de nieuwe restricties is het EK Zandsculpturen 2020 als evenement geschrapt. De kunstenaars voltooien wel hun kunstwerken, die onder de noemer ‘expositie’ tot 20 februari 2021 te zien zullen zijn. Er zal dus geen nieuwe kampioen worden verkozen. Wel kan er vanaf maandag gestemd worden voor de publieksprijs.

De zes artiesten zijn inmiddels al vier dagen bezig en zullen hun kunstwerken gewoon voltooien. Ondanks dat het competitie-element is vervallen, is er voor de deelnemers toch nog iets te halen, want de verkiezing voor de publieksprijs gaat wel gewoon door. Onder coördinatie van het Zandvoorts Museum zal vanaf maandag twee weken lang gestemd kunnen worden. Meer details hierover zullen spoedig bekend worden gemaakt.

Wethouder cultuur Gert-Jan Bluijs is blij dat er gewoon wordt doorgewerkt aan de zandsculpturen. “We kunnen wat dat betreft wel een opkikkertje gebruiken. Eindelijk weer iets vertrouwds. Dit geeft mij een extra impuls om ertegenaan te gaan en niet bij de pakken neer te zitten,” aldus Bluijs.

Deel dit: