14 maart 2021

Stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen

Komende dagen kan er gestemd worden voor de Tweede Kamerverkiezingen. Woensdag is de officiële verkiezingsdag maar om de drukte te spreiden zijn sommige stembureaus dit jaar ook op maandag en dinsdag open.

Het gaat om de stembureaus in De Blauwe Tram en in Pluspunt. Dit is vooral bedoeld voor de kwetsbare mensen die hun stem uit willen brengen, maar ook anderen zijn welkom. Op alle drie de dagen zijn de stembureaus geopend tussen 07.30 en 21.00 uur.

De stembureaus zijn zo coronaproof mogelijk ingericht. Zo is alleen gekozen voor grotere locaties, waar bezoekers voldoende afstand kunnen houden. Ook komen er duidelijke looproutes. Er liggen voldoende beschermingsmiddelen klaar, zoals handgel en mondkapjes. Alle stembureaus worden regelmatig schoongemaakt. 

In tegenstelling tot voorgaande jaren worden potloden niet hergebruikt. Iedereen krijgt een eigen potlood waarmee het stemformulier kan worden ingevuld. Dit alles wordt door een onafhankelijke organisatie gecontroleerd. Tot slot staat er bij de ingang iemand met een geel hesje die de dag in goede banen leidt en kijkt of het niet te druk wordt. 

Vanwege deze extra maatregelen is het op sommige plekken niet mogelijk om op uw vertrouwde locatie te stemmen. In enkele gevallen komt er dichtbij de ‘oude’ stemlocatie een tent te staan. 

Iedereen wordt verzocht om vooraf een gezondheidscheck (pdf) uit te voeren. Indien alles met ‘nee’ kan worden beantwoord, dan kan het stembureau bezocht worden. 

Daarnaast hadden 70-plussers de mogelijkheid om per post te stemmen. Hiervoor moest het ingevulde briefstembiljet uiterlijk vrijdag 12 maart op de post te worden gedaan.

Meer informatie
Wilt u iemand anders voor u laten stemmen? Of heeft u vragen? Ga dan naar de informatiepagina van de gemeente voor de meestactuele informatie.

Overzicht van de stembureaus in Zandvoort:

Stembureaus 15 en 16 maart

  • Brede School (De Blauwe Tram), Louis Davidscarré 1  
  • Stichting Pluspunt, Flemingstraat 55    

Stembureaus 17 maart

LocatieAdres
Stembureau 1: Zandvoorts MuseumSwaluëstraat 1
Stembureau 2: Strandhotel Center ParcsTrompstraat 2
Stembureau 3: Oranje NassauschoolLijsterstraat 1
Stembureau 4: Brede School (De Blauwe Tram)Louis Davidscarré 1
Stembureau 5: Rode KruisgebouwNicolaas Beetslaan 14
Stembureau 6: Brede School (De Blauwe Tram)Louis Davidscarré 1
Stembureau 7: Stichting Pluspunt Zandvoort (A)Flemingstraat 55
Stembureau 8: Wooncentrum KostverlorenBurgemeester Nawijnlaan 100
Stembureau 9: Nieuw UnicumZandvoorstelaan 165
Stembureau 10: Woonzorgcentrum A.G. BodaanBramenlaan 2, Bentveld
Stembureau 11: Stichting Pluspunt Zandvoort (B)Flemingstraat 55
Stembureau 12: Station NSStationsplein
Deel dit: