2 juli 2021

The Spot eerste Zandvoortse strandpaviljoen met Plasticvrij Terras

Op 3 juli treedt een Europese wet in werking, waarbij het gebruik van een aantal wegwerpplastics zoals rietjes en bestek wordt verboden. Sommige strandpaviljoens gaan zelfs verder dan nodig is en worden bestempeld als ‘PlasticVrij Terras’.

Tien paviljoens in Noord-Holland zijn nu al helemaal plasticvrij en krijgen het certificaat ‘PlasticVrij Terras’. In Zandvoort gaat het om The Spot. Deze groep koplopers voorkomt dat verwaaibaar plastic zoals rietjes, honingstaafjes, melkcupjes en koekjesverpakkingen het strand op waait en in zee terechtkomt.

Ter ere van hun overstap krijgen de plasticvrije strandpaviljoens een bordje overhandigd dat ze naast hun deur kunnen hangen. Zo zijn de paviljoens als PlasticVrij Terras te herkennen. De bordjes zijn door Juttersgeluk gemaakt van gejut strandafval.

Daarnaast hebben negen andere paviljoens belangrijke stappen gezet: zij krijgen daarmee de stempel ‘op weg naar plasticvrij’. Hieronder vallen Nius Beachhouse (5), Mango’s beach bar (15) en Rapa Nui (27).

PlasticVrij Terras is een initiatief van We Are Nature, strandpaviljoen The Shore en Stichting De Noordzee. De provincie Noord-Holland heeft een subsidie verleend aan dit project, vanuit de subsidieregeling kleinschalige circulaire initiatieven Noord-Holland.

Deel dit: