2 april 2020

Standplaatshouder rijden weer uit

Woensdag zijn alle standplaatshouders weer uitgereden naar hun plaatsen op de boulevards. Een aantal was al eerder uitgereden maar nu zijn ze allemaal weer op hun eigen stek te vinden.

“We hebben gezamenlijk en in overleg met burgemeester David Moolenburgh besloten om weer uit te rijden”, aldus Arlan Berg, de voorzitter van de standplaatshoudersvereniging. Het is niet druk in Zandvoort dus de enkele wandelaar die op zijn wandeling lekkere trek heeft, kan zijn favoriete kraam opzoeken.

Met het mooie weer van komend weekend en de dagen daarna in het verschiet, zou er weer een ongewenste situatie kunnen ontstaan. Maar volgens Berg worden de toegangswegen naar Zandvoort weer onder controle gehouden en de parkeerplaatsen op de Boulevard Barnaart en Boulevard De Favauge zijn nog steeds afgesloten. “De mensen van buiten Zandvoort worden geweerd”, aldus Berg, na het onderhoud met de burgemeester.

Hoe het met de venters op het strand staat, is niet bekend; die zijn niet verenigd. Mark Drommel van ‘Vis van Floor’ meldt op persoonlijke titel dat venten op het strand weinig zin heeft. “Daar loopt geen mens. Ik ben het in ieder geval niet van plan. Hoewel mensen zouden kunnen denken dat als wij naar het strand gaan, het druk zou gaan worden. Ik kan je vertellen, het is andersom: wij gaan pas naar het strand als het druk is. Ik verwacht niet eerder dan eind juli weer uit te kunnen gaan en het is afwachten wat de toeristen doen. Volgens mij zijn die niet echt welkom in Zandvoort, als ik berichten op Facebook lees”, zegt Drommel desgevraagd.

Deel dit: