24 oktober 2021

Spartan Race komt terug volgend jaar

IJzer kun je het beste smeden als het heet is, zal Lars Vreugdenhil van de Spartan Race hebben gedacht. Anderhalve week na het succesvol verlopen evenement kon hij al bekendmaken dat er volgend jaar wederom een Zandvoortse editie van de Spartan Race wordt gehouden, te weten in het weekend na Hemelvaart op 28 en 29 mei 2022.

Lars Vreugdenhil: “Ja, geweldig dat we al zo snel met de partijen een datum overeen konden komen. De tevredenheid over het verloop van de eerste editie heeft daar zeker aan bijgedragen. Die heeft trouwens lang aan een zijden draad gehangen door onzekerheid vanwege coronaregels en de daarmee samenhangende terughoudendheid van deelnemers, met name de buitenlandse. Zelfs kort tevoren hebben we nog overwogen om de stekker eruit te trekken vanwege het financiële risico. Dat heeft consequenties gehad voor de gemaakte publiciteit, maar bijvoorbeeld ook voor de communicatie naar de Zandvoortse ondernemers; die was niet optimaal. Het wordt volgend jaar allemaal anders, dat beloof ik plechtig.”

Wrede obstakels

Deelnemers aan de race moeten een parcours van 5 (sprint), 10 (super) of 21 km (beast) afleggen en onderweg respectievelijk 20, 25 of 30 wrede obstakels met onder meer modder, prikkeldraad, zware gewichten, muren, touw en vuur overwinnen. Per afstand wordt er gestreden in verschillende categorieën; de elite is voor pure wedstrijdatleten en verder zijn er een open- en diverse leeftijdsklassen. Ook wordt er een speciale kids run georganiseerd.

Spectaculair uitgelicht

Nieuw op het programma volgend jaar is de zogenoemde Night Sprint zaterdagavond 28 mei na zonsondergang. “Dat wordt iets heel speciaals. De sprint gaat over vijf kilometer en het parcours en met name de twintig hindernissen zullen spectaculair worden uitgelicht. In het buitenland is de Night Sprint steevast een hoogtepunt van Spartan en via sociale media krijg ik veel enthousiaste reacties op het feit dat het onderdeel volgend jaar ook in Zandvoort staat geprogrammeerd. Het is de bedoeling dat het Fenemaplein een hoofdrol krijgt in de Night Sprint en dat de mogelijkheden van de daar aanwezige programmeerbare ledverlichting optimaal worden benut”, aldus Vreugdenhil, die mikt op minimaal een verdubbeling van zowel het aantal deelnemers als toeschouwers ten opzichte van de eerste editie.

Deel dit: