14 oktober 2021

Spartan Race aanwinst voor Zandvoort

Onder allesbehalve spartaanse weersomstandigheden vond afgelopen weekend voor het eerst de Spartan Race plaats in het dorp. Een natte sneeuwstorm was wellicht toepasselijker geweest, maar er werd door de onverschrokken deelnemers niet geklaagd over het stralende najaarszonnetje. Het evenement was een groot succes.

De Spartan Race sloot in alle opzichten naadloos aan bij de manifestatie ‘Zandvoort goes Wild’. Het Ondernemers Innovatiefonds Zandvoort heeft evenals Holland Casino de organisatie met een financiële bijdrage gesteund. Dat geld lijkt goed besteed.

De bijna drieduizend deelnemers waren vaak in gezelschap van aanhang en verbleven het hele weekend in het dorp. Dat zal de middenstand niet zijn ontgaan. Iedereen lijkt het erover eens dat de Spartan Race een aanwinst is voor de Zandvoortse evenementenkalender. Ook de deelnemers waren enthousiast en vol lof over de organisatie, de kwaliteit van het parcours en de ambiance van de badplaats.

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Het spektakel stond onder leiding van Lars Vreugdenhil van Amsterdam Sport Events, dat naast de Spartan Race ook betrokken is bij de organisatie van onder meer triatlons, waaronder de Zandvoort Triatlon volgend jaar juni. Vreugdenhil werkte bij de Spartan Race samen met de Duitse licentiehouder voor West-Europa. Hij kijkt terug op een zeer geslaagd weekend en hoopt op een vervolg volgend jaar.

Dankbaar

“Maar dat wordt nog een heel gepuzzel. We hebben natuurlijk te maken met de bestaande Spartan kalender en het weekend dat de Dutch Grand Prix wordt verreden. Daarnaast spelen er nog praktische zaken zoals de beschikbaarheid van de bouwkavel op het Badhuisplein dat fungeerde als het middelpunt van het evenement. Ook hebben we te maken met andere festiviteiten die volgend jaar mogelijk op de Zandvoortse kalender staan en de mate van beschikbaarheid van het circuitterrein. Maar het moge duidelijk zijn dat we na dit succes volgend jaar dolgraag weer terugkomen in Zandvoort”, aldus Vreugdenhil die nadrukkelijk dankbaar is voor de manier waarop het evenement door de gemeente werd gefaciliteerd.

Bekijk de aftermovie van de Spartan Race Zandvoort 2021:

Deel dit: