15 maart 2020

Spaarne Gasthuis schrapt niet-spoedeisende operaties

Het Spaarne Gasthuis in Haarlem en Haarlemmermeer schrapt voor maandag 16 tot en met woensdag 18 maart alle niet-spoedeisende operaties. Patiënten die het betreft worden door het ziekenhuis geïnformeerd. Die maatregel is genomen vanwege het coronavirus. Dat meldt mediapartner NH Nieuws.

Uitzonderingen zijn oncologische operaties, geplande keizersneden en specifieke vaatchirurgie. Het is nog niet duidelijk om hoeveel operaties het gaat. Korte controleafspraken op de poliklinieken van het Spaarne Gasthuis gaan vanaf maandag ook niet door. Deze worden omgezet naar een telefonische afspraak. Het ziekenhuis meldt aan patiënten: “Uw arts of zorgverlener neemt telefonisch contact met u op. Als het u betreft bent u hierover geïnformeerd, of wordt u hierover geïnformeerd.”

Maandag contact
Als patiënten vragen hebben dan verzoekt het ziekenhuis vanaf maandag contact op te nemen met de polikliniek. Gisteren werd bekend dat er coronapatiënten zijn opgenomen in het Spaarne Gasthuis. De beslissing om operaties te schrappen heeft niet te maken met besmettingsgevaar, benadrukt een woordvoerder van het ziekenhuis. De coronapatiënten liggen op een speciale afdeling en worden afgezonderd verpleegd. “De operaties zijn uitgesteld om meer aandacht te kunnen geven aan de mensen met corona. Door de stroom patiënten te verminderen, kan het personeel alle hands aan dek zetten. Bovendien neemt de voorraad operatiespullen dan niet te snel af.”

Deel dit: