10 december 2021

Snackbar Zilvermeeuw wordt Zandvoorts Vishuijs

Het stond al een tijdlang vast dat snackbar De Zilvermeeuw aan de Vondellaan hoek Tollensstraat een andere bestemming zou krijgen. In plaats van een bloemenkiosk, wat eerst het plan was, wordt het in 2022 een viszaak met de naam: Zandvoorts Vishuijs.

De naam van de nieuwe ondernemer is Kees Koper met ‘Pierie’ als bijnaam. Kees blijkt al een jaar lang bezig om de snackbar aan te kopen en de bouwvergunning rond te krijgen. Nu kan eindelijk de vlag uit want de kogel is officieel door de kerk. 

Vis traiteur

Al van jongs af aan is Kees Koper een groot liefhebber van alles wat met vis en de visserij te maken heeft. Hij is al 9 jaar in het bezit van een vissersboot waarmee hij de Noordzee trotseert om zo een mooi stukje zeebanket te vangen. Nu wil hij ook op een andere manier met vis gaan werken. Samen met zijn partner neemt hij de oude snackbar De Zilvermeeuw over en deze plek wil hij omtoveren tot een gezonde ‘vis traiteur’.

De enthousiaste Kees heeft er zin in: “Ik ga de lekkerste kibbeling van Zandvoort verkopen en natuurlijk ook gebakken vis. In de toekomst wil ik ook verse vis gaan verkopen maar daar zijn weer andere regels voor waar we aan moeten voldoen. Daar moeten eerst andere maatregelen voor genomen worden.”

Verder wil Kees leuke en gezellige oester en gamba activiteiten organiseren en eventueel ook makrelen gaan roken. “Ook het terras komt terug want op deze plek gaat de zon pas laat onder.”

Kees Koper ziet het wel zitten en hij kan niet wachten op de opening. Die staat gepland  rond 1 april en nee, dat is echt geen grap.

Deel dit: