2 juni 2020

Skaters starten petitie om ‘verpauperd skatepark’

Rondzwervende stukken glas en loszittende onderdelen van skate-obstakels. Het is voor jonge Zandvoortse skaters op dit moment geen pretje om te skaten in hun skatepark langs het spoor, zo vinden ze zelf. Ze hopen dat de gemeente ze een keer komt helpen, maar daar zouden ze geen luisterend oor vinden. Zandvoorter Niek Drommel is daarom nu een petitie gestart om zijn jonge dorpsgenoten te ondersteunen.

Skaten is ‘hot’. Skeelers en skateboards worden tijdens de coronacrisis flink verkocht en dat is ook te merken bij het skatepark langs het spoor. Ruben en Tijn, twee jonge Zandvoortse skatetalenten, merken dat ook bij hun skatebaan. “Het zou fijn zijn als we wat meer ruimte zouden krijgen, want je klapt makkelijk tegen iemand aan.” Maar eerst hopen ze dat er iets aan het onderhoud wordt gedaan, want dagelijks moeten ze stukken glas opruimen die hangjongeren waarschijnlijk hebben achtergelaten.

Er staat op het skatepark ook een zogenaamde ‘graffiti wall’, waar jonge kunstenaars zich op kunnen uitleven met hun spuitbussen. Niek Drommel verkoopt die bussen in zijn winkel in de Haltestraat en hoorde de laatste maanden veel geklaag over het skatepark. “De onderdelen zijn zomaar neergezet, zonder dat er een gedachte achter zit. De graffiti wall is ook veel te klein.”

Omdat de jongeren vinden dat ze geen gehoor krijgen bij de gemeente, schoot Niek ze te hulp door middel van een petitie. De inzet: meer ruimte voor het skatepark, meer graffitimuren, betere objecten, maar vooral meer onderhoud. 

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat ze zich niet herkennen in het beeld dat er niet geluisterd wordt naar de skaters. Sterker nog, het probleem is wel degelijk bekend en de wethouder zou juist graag hun plannen willen zien om gezamenlijk tot een mooie oplossing komen. Dat staat dus haaks op het verhaal van Drommel en de skaters.
Bron: NH Nieuws


Skaters Ruben en Tijn

Deel dit: