14 november 2021

Sinterklaas is veilig aan land gekomen

Sinterklaas is vanmorgen met de reddingboot van de KNRM veilig aangekomen in Zandvoort. Ter hoogte van de rotonde hadden honderden kinderen zich verzameld om de Sint te verwelkomen. Het ging gepaard met veel zingen en roepen en dat heeft goed geholpen.

Het was nog heel even spannend of Sinterklaas wel echt aan boord van de reddingboot was. Maar toen de reddingboot veilig op het strand was aanbeland, zagen de kinderen Sinterklaas en zijn Pieten op het dek staan, waarna de zorgen verdwenen en er enthousiast gegild werd naar de Sint. Eenmaal op het strand nam Sinterklaas alle tijd om de kinderen gedag te zeggen en vele kinderhandjes te schudden. Ook de burgemeester was aanwezig om Sinterklaas officieel welkom te heten in Zandvoort.

De geplande wandeltocht naar het centrum was uit het programma gehaald, om te kunnen voldoen aan de recent aangescherpte coronamaatregelen. Toch was het voor de kinderen de moeite waard om zonder Sint naar het centrum te gaan, want bij tientallen ondernemers waren er leuke spelletjes te doen. Ook in de afgesloten straten waren kinderspelen uitgezet.

Al met al kan Zandvoort terugkijken op een geslaagde intocht. Voor de kinderen kan het feest nu écht beginnen, bij menig kind zal de schoen kunnen worden gezet vanavond.

Bekijk hier de aankomst van Sinterklaas, gefilmd vanuit de lucht door Jorg de Bruin:

Deel dit: