23 mei 2021

Singles Beach Festival beste event van Nederland

Het Singles Beach Festival in Zandvoort is de winnaar geworden van de Gouden Giraffe Publieksprijs. Zij organiseerden in de zomer van 2019 een taboedoorbrekend festival voor 1.500 hoger opgeleide singles.

Wat de Oscar is voor de filmwereld is de Gouden Giraffe voor de evenementenbranche. Jaarlijks worden Gouden Giraffes uitgereikt voor evenementen die hun nek durven uit te steken. Omdat in 2020 geen evenementen zijn georganiseerd, streden dit jaar 70 inzendingen uit 2019 om de felbegeerde awards. Het Singles Beach Festival kreeg dankzij de creatieve insteek de meeste stemmen van het publiek en won daarmee de publieksprijs.

Het is alweer even geleden dat het Singles Beach Festival plaatsvond bij Beachclub Barefoot Cottage in Zandvoort. Op 3 augustus 2019 om precies te zijn. Door Corona vond de uitreiking van de Gouden Giraffe deze week pas plaats. Tijdens het festival ontmoetten maar liefst 1.500 singles elkaar op het strand van Zandvoort voor een dag vol plezier. Overal op het festival kon je op een grappige manier nieuwe mensen leren kennen.

Naast de drie muziekarea’s deden singles mee met allerlei spelletjes zoals een Zwemband Speeddate en een Muziek Battle. Je kon er zelfs een ‘Slippertje maken’. Alles uiteraard met een grote knipoog. “Dit festival heeft voor ons drempelverlagend gewerkt, want 35% van de 1.500 bezoekers heeft na het festival een singlevakantie bij ons geboekt”, aldus Roy van Ammers van organisator VillaVibes.

Taboedoorbrekend singles festival

Volgens Van Amers heerst op ‘alleen zijn’ nog altijd een groot taboe. “Met het Singles Beach Festival hebben we dit taboe keihard willen doorbreken en dat is gelukt. Geweldig dat dit nu beloond is met een Gouden Giraffe.”

Deel dit: