25 oktober 2020

Senioren delen 600 stroopwafels uit aan basisscholen

Vorige week donderdag kregen alle Zandvoortse scholieren een smakelijke verrassing. De bewoners van Huis in de Duinen deelden stroopwafels uit om de kinderen te bedanken voor al hun lieve kaarten, brieven en tekeningen.

De bewoners van Huis in de Duinen wilden op deze manier de kinderen bedanken voor hun aandacht die ze in de eerste coronagolf hebben gegeven. De leerlingen bedolven de ouderen met lieve brieven en mooie tekeningen. “Tijdens de eerste golf was Huis in de Duinen dicht voor bezoek. De bewoners waren toen heel blij met de aandacht van de kinderen”, zegt welzijnscoördinator Gudo d’Hondt. Daarnaast gaven ondernemers ook veel lekkernijen als bitterballen, haring en stroopwafels.

Bramensap
Zandvoorter Willem van der Sloot maakte deze zomer honderden liters bramensap en de opbrengst uit de verkoop ervan doneerde hij aan Huis in de Duinen. De bewoners vonden het een goed idee om met de opbrengst twee vliegen in één klap te slaan. “Met het geld hebben we bij een lokale ondernemer de stroopwafels gekocht om deze uit te delen aan de kinderen.”

Gudo ging vorige week donderdag met een van de bewoners op stap om de stroopwafels, geheel coronaproof, uit te delen. “De stroopwafels zijn heel leuk ontvangen. We hopen natuurlijk dat de kinderen nu extra aan de bewoners blijven denken en ze verblijden met nieuwe tekeningen en briefjes.”

Deel dit: