11 mei 2020

Scholen en contactberoepen weer van start

De basisscholen zijn vandaag weer van start gegaan. Ook de contactberoepen als kappers, schoonheidsspecialisten en pedicures kunnen hun gereedschap weer tevoorschijn toveren.

Na een gedwongen sluiting van 7 weken, waarin online lessen gevolgd werden, konden de basisschoolleerlingen vanmorgen weer op de normale tijd naar hun eigen scholen. Bij de OBS de Duinroos was het vlak voor 08.30 uur weer een drukte van belang. “Het is net alsof ze (de kinderen, red.) na de zomervakantie weer naar school gaan”, aldus een van de moeders die haar kind weer naar school bracht.

Kapper
Contactberoepen als massagesalons, mani/pedicures en kappers mogen ook weer aan de slag. Roy Warmerdam, eigenaar van kapsalon Headsigns op de Louis Davidsstraat, kon ook eindelijk weer klanten ontvangen. De eerste meldde zich al om 08.30 uur. In de zaak is er wel het een en ander gebeurd. We hebben een paar stoelen buiten gebruik gesteld om aan de eis van 1,5 meter afstand te kunnen voldoen. We hebben bij de entree mondkapjes liggen voor de klanten die dat willen en iedereen moet bij binnenkomst zijn handen desinfecteren. Verder worden alle gereedschappen na een behandeling gereinigd; hygiëne is heel belangrijk. Dat kost natuurlijk wel tijd maar daar houden we rekening mee”, aldus de blije kapper.

Roy Warmerdam is blij dat hij weer klanten kan knippen

Deel dit: