3 maart 2022

Schelpen in Entree Zandvoort vervangen door helmgras

Tot vreugde van veel omwonenden is in de Entree begonnen met het planten van helmgras op de plekken waar tot voor kort nog schelpenbedden lagen. Daar was door de stormen van vorige maand nog maar weinig van over, met veel schade tot gevolg.

Met name de laatste, storm Franklin, heeft verwoestende gevolgen gehad in en rond de Entree Zandvoort. Appartementen op de bovenste verdiepingen van het Palacegebouw raakte zwaar beschadigd en een twintigtal auto’s die aan de voorkant stonden geparkeerd eveneens. Bij sommige lagen zelfs alle ruiten eruit en allemaal zaten ze vol met putjes als gevolg van rondvliegende schelpen.

Een bewoner van het Palacegebouw vertelt dat de gemeente al langer op de hoogte was van de problemen met de schelpenbedden in de Entree. “Een paar jaar geleden raakte mijn auto tijdens een storm ook al flink beschadigd door die schelpen. Ik heb daar bij de gemeente over aan de bel getrokken. Mij werd toen verteld dat ze de schelpen met een soort lijm gingen behandelen, waarna het probleem zou zijn opgelost. Ik vond het een raar verhaal, maar goed… Als er al lijm tussen heeft gezeten, dan heeft het dus niet gewerkt.”

De vervuilde schelpenbedden waren door de haveloze uitstraling ook al jaren een doorn in het oog van zowel buurtbewoners als passanten en dus hebben de februaristormen onverwacht ook iets goeds teweeggebracht.

Deel dit: