11 februari 2021

Schaatspret dankzij zelfgemaakt ijsbaantje

Om het verjaardagsfeest van zijn zoon te verhogen bedacht Joey Tulleken, een bewoner van de Keesomstraat, een plannetje. Hoe leuk zou het zijn om zijn zoon te verrassen met een echte schaatsbaan? In minstens 100 uur in drie dagen spoot Joey met beleid het basketbalveldje achter zijn huis onder water. Het resultaat: een prachtige schaatsbaan, niet alleen voor zijn zoon maar ook voor alle buurtkinderen.

Met name na schooltijd wordt veelvuldig van de schaatsbaan gebruik gemaakt. Langs de kant staan een paar stoeltjes om de schaatsen onder te binden. Een geïmproviseerde houten baanschuiver is in elkaar gezet om de baan glad te houden. Zelfs in de avond, weliswaar vanwege de avondklok tot 21.00 uur, kan er geschaatst worden want de baan is ook verlicht. Maar dat was nog niet genoeg vond de enthousiaste Joey die zelf geniet van het plezier die de kinderen van zijn initiatief hebben. Een overheerlijk broodje knakworst en chocolademelk hoort bij de winterpret dus ging hij langs een drietal ondernemers. Zijn sponsoringsverzoek werd gehonoreerd met broodjes van viskraam Guijt, vruchtensap en kinderchampagne van Gal &Gall en chocolademelk en bekers bij AH.   

Gezien de komende weersverwachting met aanhoudende vorst tot en met zondag kan er nog flink genoten worden van de schaatsbaan. Uiteraard hou wel rekening met de maatregelen. Iedereen is het erover eens: een verdiende pluim voor Joey, de initiatiefnemer!

Deel dit: