19 januari 2022

Sander ten Bosch blijft directeur Zandvoort Beyond

Ook de komende editie van de Dutch Grand Prix (DGP) geeft Sander ten Bosch leiding aan Zandvoort Beyond; het feestelijke randgebeuren in het dorp rondom het raceweekend. Aanvankelijk was het de bedoeling dat na de eerste DGP een sollicitatieprocedure voor de functie zou volgen, maar op verzoek van de raad van toezicht blijft de ervaren Ten Bosch nog tenminste één jaar aan.

De vreugde over het doorslaande succes van DGP 2021 overheerst, maar toch kijkt Zandvoort Beyond met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar. Sander ten Bosch: “We hebben eigenlijk de hele aanloopperiode tussen hoop en vrees van de ene naar de andere persconferentie toegeleefd. Al in een vroeg stadium hebben we moeten besluiten dat geplande podia met liveoptredens in het dorp niet door konden gaan, evenals het plan om de boulevard te veranderen in een ‘fan zone’ met race-gerelateerde stands, activiteiten, merchandise, foodstands en dergelijke. Dat laatste had overigens vooral te maken met het afhaken van deelnemers en sponsoren. Het is zeer de vraag wat er komende zomer wel mogelijk zal blijken te zijn.”

“Gelukkig kon er ook van alles wel doorgaan, zoals het reuzenrad, de kinderkartbaan, het Car Art Festival en de citydressing. Bovendien is het evenement ontzettend leerzaam geweest voor wat betreft de bezoekersstromen en daarmee samenhangende logistiek. Inmiddels zijn we weer voorzichtig aan het opstarten. Nadat de evaluatie van de afgelopen DGP in februari door de gemeenteraad is besproken, komen we naar buiten met de plannen en procedures voor de volgende aflevering. Maar het staat iedereen vrij om nu al een mailtje naar info@zandvoortbeyond.nl te sturen”, aldus Sander ten Bosch.

Deel dit: