29 november 2020

Ruud Sandbergen nieuwe voorzitter D66 Zandvoort

D66 Zandvoort heeft een nieuwe voorzitter. Tijdens de algemene ledenvergadering van maandag 23 november, hebben de leden unaniem gestemd voor Ruud Sandbergen als opvolger van vicevoorzitter Ruud Willigers.

Ruud Sandbergen is geen onbekende in de lokale politiek. Al sinds eind jaren zeventig is hij actief voor D66. Eerst als afdelingssecretaris en later als campagneleider. In de periode 1986 tot 1994 was hij raadslid in Zandvoort. In die periode was Sandbergen ook vijf jaar fractievoorzitter. In 2008 werd er nieuw leven in de partij geblazen. De inspanningen van een aantal enthousiaste leden resulteerden in een raadszetel in 2010. Sandbergen werd toen buitengewoonraadslid. In de zomer van 2013 werd hij opnieuw raadslid voor D66. Deze functie bekleedde hij tot de verkiezingen van 2018.

“Ik heb thans de eer om vanaf 23 november afdelingsvoorzitter te zijn. Ik stel mij tot doel om, samen met de leden en de fractie van D66, een goed verkiezingsresultaat te behalen”, aldus Sandbergen.

Kevin Konings algemeen bestuurslid
Naast Sandbergen treedt er nog een nieuw bestuurslid aan. Kevin Konings is gekozen als algemeen bestuurslid van D66 Zandvoort. Konings, die onlangs in Zandvoort is komen wonen, heeft een politieke achtergrond bij de landelijke partij en heeft veel kennis in huis om het lokale bestuur draadkrachtiger te maken. “Met mijn achtergrond in de (politieke) communicatie hoop ik het bestuur in Zandvoort te versterken. Als voormalig voorzitter van de D66 afdeling in Amsterdam Oost, weet ik wat het reilen en zeilen van een bestuursfunctie inhoudt. Deze ervaring neem ik mee in de rol als algemeen bestuurslid in Zandvoort”, aldus Konings.

Kevin Konings

Deel dit: