5 april 2020

Rustige generale voor komend paasweekend

Ondanks het mooie weer was het afgelopen weekend wederom rustig in Zandvoort. Op het strand en de boulevard liepen her en der wat mensen, maar van drukte was geen sprake. Burgemeester David Moolenburgh blikt terug.

Door de afgesloten parkeerplaatsen was het praktisch onmogelijk om dichtbij het strand te parkeren. Daarnaast werden automobilisten bij beide ingangen van Zandvoort tegen gehouden door verkeersregelaars. Wel werd er geklaagd over grote groepen motoren, die bij de afsluitingen werden doorgelaten. Vooral op Facebook werden daar veel opmerkingen over gemaakt.

Burgemeester David Moolenburgh blikte terug: “We zien dat Nederland zich aan de maatregelen houdt. De boulevards en het strand waren behoorlijk leeg. We gaan weer evalueren om te kijken of nog meer maatregelen nodig zijn in aanloop naar het Paasweekend. Zo hebben zondag grote groepen motoren Zandvoort bezocht. Ook dat is niet wenselijk. Blijf binnen, is het devies van de regering. Ga desnoods je motor poetsen maar ga er niet massaal op naar buiten, al is het mooi weer.”

“Ook fietsers moeten voorzichtig zijn en de anderhalve meter tussenruimte in acht nemen. Verder is er geconstateerd dat groepen jongeren zich in de duinen in het noorden van Zandvoort ophouden. Daar gaan we boswachters op laten handhaven want ook de jongeren zullen zich aan die afstand tot elkaar moeten houden”, aldus de burgemeester.

Als laatste boodschap wil Moolenburgh nog een compliment maken richting de verkeersregelaars en de handhavers: “Zij hebben er opnieuw voor gezorgd dat er geen onveilige situaties zijn ontstaan op de stranden van Zandvoort en Bloemendaal.” Het is te hopen dat we volgende week een meer tevreden burgemeester aan de lijn krijgen.

Deel dit: