6 juni 2022

Rumoerige informatiebijeenkomst over parkeerbeleid

Vrijdag 3 juni vond bij Pluspunt de eerste van drie informatiebijeenkomsten plaats. De opkomst was bij aanvang al meteen heel groot, wat de sfeer niet bepaald ten goede kwam. Veel inwoners kwamen al vroeg naar Pluspunt om hun frustraties over het parkeerbeleid te uiten.

Al ruim een half uur voor aanvang vormde er zich een rij van mensen die niet alleen vragen hadden maar ook erop gebrand waren om hun ongenoegen te uiten. Veel opmerkingen gingen over dat er te weinig naar de inwoners is geluisterd.

Wethouders Ellen Verheij en Gert-Jan Bluijs probeerden er het beste van te maken, maar ze bevonden zich in het hol van de leeuw, zo leek het. Vanwege de grote opkomst meteen aan het begin, werd besloten om nummertjes te trekken zodat iedereen aan de beurt zou kunnen komen om zijn verhaal te doen. Het bleek niet voldoende om de wat grimmige sfeer te verbeteren.

De bijeenkomst duurde van 14.00 tot 16.00 uur maar om 15.00 uur was de ruimte bij Pluspunt nagenoeg leeg. De inwoners die in het tweede uur langskwamen konden meteen geholpen worden.

Nog twee bijeenkomsten

Op woensdag 8 juni en dinsdag 14 juni worden in de Blauwe Tram (Louis Davids Carré 1) nog twee informatieavonden gehouden. Beide bijeenkomsten zijn van 19.00 en 21.00 uur. Bewoners kunnen dan vragen stellen over het parkeerbeleid dat op 1 juli ingaat. De gemeentelijke woordvoerder laat weten dat het niet perse noodzakelijk is om meteen aan het begin te komen: “Loop gerust wat later binnen, grote kans dat u dan minder lang hoeft te wachten.”

Bekijk hier de video-impressie van de bijeenkomst in Pluspunt, gemaakt door Zandvoort Inside.

Deel dit: