7 juni 2021

Ruim 500 burgers voor Liam

Zoals bekend heeft dorpsgenootje Liam Tomaszewski een ernstige spierziekte die alleen met een speciaal, peperduur medicijn bestreden zou kunnen worden. Voor de behandeling van SMA type2 is niet minder dan twee miljoen euro nodig, die de verzekering niet vergoed. Veel Zandvoorters zijn al diverse acties gestart in een verwoede poging de miljoenen bij elkaar te krijgen en afgelopen zaterdag kwam daar een initiatief van Slagerij de Halte bij.

Eigenaar slager Joey Baan heeft zaterdag met zijn team hamburgers staan bakken op het Raadhuisplein. De opbrengst, echt alles, was voor de actie ‘Sta op voor Liam’. “We hebben de burgers verkocht voor € 3,50, maar meer betalen mocht uiteraard ook. We hadden ingeschat dat we circa 400 hamburgers zouden gaan verkopen en hadden er ook zoveel gemaakt. Al snel werd duidelijk dat we niet genoeg zouden hebben, we waren dan ook al vrij snel door de voorraad heen. Het team van onze slagerij in de Haltestraat heeft in een razend tempo nieuwe hamburgers staan draaien. Uiteindelijk hebben we er zaterdag 520 verkocht”, aldus de trotse Joey.

Slagerij de Halte werd in de actie gesteun door Noble Tree Café en Lunchroom Rabbel die blikjes cola voor de verkoop sponsorden. Ook dat geld ging naar de actie. Aan het eind van de middag werd bekend gemaakt dat er een mooi bedrag van € 2.909 kan worden overgemaakt voor de actie ‘Sta op voor Liam’.

Deel dit: