21 december 2021

Rijrichting Zuidboulevard: wat vindt u?

De inrichting van Boulevard Paulus Loot krijgt steeds meer vorm. De nieuwe indeling en de bestrating worden al duidelijk zichtbaar. Wat nog niet duidelijk is, is welke kant de auto’s en fietsers zullen gaan rijden.

De gemeenteraad heeft het college gevraagd om een plan te maken om na de herinrichting de rijrichtingen aan te passen voor auto’s en fietsers. Het gaat om zowel de Boulevard Paulus Loot, het zuidelijke deel van de Brederodestraat en de Marisstraat.

Begin november hebben een aantal betrokken buurtbewoners hun ervaringen over de huidige verkeerssituatie gedeeld met verkeerskundig adviesbureau Royal Haskoning DHV. Op basis van die ervaringen en de verkeerskundige expertise heeft het bureau een advies gemaakt over de rijrichtingen in deze straten. Het advies is om de huidige rijrichtingen voor auto’s in stand te houden en om op de Boulevard Paulus Loot fietsverkeer in twee richtingen toe te staan.

Reageren

De gemeente is benieuwd hoe de bewoners tegen dit voorstel aankijken. Daarom kan iedereen tot en met 2 januari laten weten wat hij of zij vindt door een email te sturen naar boulevard@haarlem.nl. Mede aan de hand van deze reacties zal het college begin 2022 een voorstel doen aan de gemeenteraad.

Het advies van het verkeerskundig adviesbureau is hier te downloaden.

Deel dit: